2010. ápr. 17.

Phuketi Kagylómúzeum

Ebben a bejegyzésben a képeken lesz a hangsúly. Főszerepben a Kagylók!

A világ legértékesebb tengeri kagyló kollekciója! - így hirdeti magát a magánkézben(!) lévő múzeum. El is hiszem. Mostanában egyre több dologtól érzem magam elragadtatva. Valami felszálló ág? Na, mindegy...

 

Szóval le a kalappal a kiállításért felelős személyek előtt. Nagyon igényes a kivitelezés mind a múzeum mind a shop területén. Ugyanis két szintes az épület. Belépéskor rögtön a boltba jutunk, a múzeum pedig az alagsorban van. Már a lefelé vezető lépcső melletti fal is így néz ki :)


Nem vagyok tudós 'kagyló'-ügyileg, de elképzelhető, hogy a teljes populációt érintő kiállítással van dolgunk, ha jól emlékszem 200 bath fejében.
Van itt a 180 millió éves fosszíliától kezdve a 250 kg-os kagylón át minden. Hiába, a természet a legnagyobb alkotó a földön. Az a rengeteg forma és mintázat... De beszéljenek helyettem a képek.


 Kiskedvencem:

Mintha még a fényképen lévő indián nő is enyhén 'vágottszemű' lenne:


És, ha végignéztük a kiállítást, akkor garantált, hogy ugyanannyi vagy mégtöbb időt töltünk el a 'shop' részlegben. Mindenféle kagylót meg lehet vásárolni pár baht-tól a 75 ezer baht-osig. Kagylóból készült ékszerek, táskák, igazgyöngy nyakláncok... 

Nagyon keménynek kellett mutatkoznom feleségem előtt, hogy kézben tarthassam a vásárlásainkat. Bizony egy-egy ajándéktárgynál én is elgyengültem :)

Nincsenek megjegyzések: