2010. aug. 3.

Phuket Butterfly Garden 1. rész

Képzeld el, hogy több ezer pillangó között sétálgatsz, miközben ezek a csodálatos, törékeny teremtmények szinte karnyújtásnyira vannak! Phuketen erre is van lehetőség, így felkerestük a "Pillangó kertet".


A bejárat és az előtér erőteljesen gyermeki hangulatot sugároz, nem gondolnánk, hogy itt komoly tudományos munka is folyik.


A jegypénztárnál mosolygós hostess-ek kínálják az ananász teát. Különlegesen finom és aromás ízű. Mikor dicsérni kezdem, gyorsan belém tukmálnak még egyet. Örömmel elfogadom. Nem lenne gond, ha 6-8 pohárral is innék. Na nem azért, mert pofátlanul kierőszakolnám magamnak, hanem mert jó szívvel adnak bármilyen mennyiségben...  Nem úgy van, hogy a belépőjegyhez jár egy pohár tea is, és viszlát!

A belépőjegyhez rengeteg mosoly, és egy szívecskés tálka banánpép jár, mellyel majd etetni lehet a pillangókat!


Mielőtt belépnénk a pillangókkal teli virágoskertbe, egy Insect World nevű kiállításon kell áthaladnunk. Többszáz négyzetméteren pókok, sáskák, termeszek, skorpiók, méhek, stb... Természetesen mind zárt üvegkalitkában:)


Mindenfelé magyarázó táblák, hogy mivel táplálkoznak, hogy fejlődnek, hogy maradtak fenn több millió éven keresztül. Igazi tudományos háttér az érdeklődőknek. Érdekes, érdekes, de valljuk be, megszállottnak kell lenni ahhoz, hogy meglássuk a szépséget ezekben az állatokban. Ilyenekre szokták mondani: Olyan csúnya, hogy az már szép!


Hatalmas, szőrös madárpók, körülötte elszórt póktetemek. Egy-egy pókláb, néhány csáp... Semmi meglepő...


Bezzeg a skorpió! Körülötte emberi csontok, koponyák... Szerencsére csak műanyagból :) Az egész létesítményben uralkodik, amit a thai-ok "playful joy"-nak neveznek. Talán vidám játékosságnak lehetne fordítani.


Valóban vannak itt halálos mérgű példányok, halálfejes táblával.


Az ivadék gondozást is nyomon követhetjük. Teljesen fekete anyuka hátán cipeli a hófehér kölyköket. Kíváncsi lennék az apjuk, mit szólt mindehhez...


Kicsit távolabb a méh létformáról kapunk kimerítő tájékoztatást. 


Ideje meglátogatni a pillangókat! A bejárati ajtónál napernyőket osztogatnak, aki esetleg hosszabban kíván meditálgatni a virágokkal és lepkékkel teli kertben.


folyt. köv.

Nincsenek megjegyzések: