2010. márc. 18.

Beach mustra




Eddig el is felejtettem megemlíteni, hogy Phuket Thaiföld legnagyobb szigete és az ország dél-nyugati részén helyezkedik el. Az országot egy elefántfejhez hasonlítva, az ormány vége felé :)


Phuket nem hiába kapta "az Andamán-tenger gyöngye" elnevezést. Már korábban írtam, hogy a sziget területe kb. akkora, mint a mi Balatonunk, nyugati partja 48 km hosszú és itt szinte végig strandok találhatók. A keleti part kevés a strand, ez inkább a hajósok paradicsoma.


Beszámolómat megpróbálom a meglátogatás sorrendjében kialakítani, bár nem jártam minden strandon sőt volt, ahol nem is fürödtem...

    Surin beach    

Egyesek szerint a 2004-es cunami kis időre visszaállította a strand természetes szépségét, azóta megint egy óriási, színes kavalkád. Napernyő, napernyő hátán, a napozóágyak szinte egymásba lógnak. Aki ismer, tudja nem ilyenre vágyom, így rövid nézelődés után továbbálltunk.


Ez a stand Patong beach kistestvére, ahol mindehhez hozzáadódik az árusok zsivalya és a jet-skik zaja, így oda már el se mentünk. Ám aki szereti a nyüzsgést, a shoppingolást, a vízi sportokat annak Patong jó választás lehet :)

       Nai Thon beach      
 

Ugye, mennyivel aranyosabb? A Sirinat Nemzeti park területén fekszik és varázslatos szépségű. Hogy ide eljussunk apró, kis kanyargós utakon, kaucsukültetvények közt haladtunk. Itt garantált a zavartalan nyugalom. Fehér homok, kéklő tenger, nyomban belevetettem magam a vízbe. A napernyő és strandágy bérlése tapasztalatom szerint a szigeten mindenhol ugyanannyi. Két személyre 200 baht (két ágy+1 napernyő), 3 vagy 4 személyre 300 baht (3 vagy 4 ágy + 2 napernyő), ami kb 1200 illetve 1800 Ft.

A partmenti 'étteremben' meg is vacsoráztunk 4 személyre 1000 baht-ból, ami nagyjából 6000 Ft, és nagyon thai volt, nagyon bőséges és nagyon finommm. Szép lassan beesteledett...

Nincsenek megjegyzések: