2011. ápr. 8.

Éjszakai élet 1.rész

Bár Phuket városban az elmúlt években számos bár és étterem nyílt, azonban továbbra is Hat Patongon élvezhetjük az éjszakai élet legszélesebb, legnyüzsgőbb és legzajosabb választékát. Itt aztán láthatólag fittyet hánynak a 2001-ben hozott társadalmi rendeletre, miszerint minden szórakozóhelynek éjjel 1 és 2 óra között be kell zárni. Sőt néhány klubban csak ilyenkor kezdődik az élet!


Soi Bangla (azaz a Bangla út) Patong központi utcája (kb. 600 méter hosszú) és egyben a piroslámpás negyed központja is. Erről nyílnak utcácskák telis-tele szórakozóhelyekkel. Szerencsére az elmúlt években kissé megszelídült, és már nemcsak "azt" tartogatja a turistáknak, hanem változatos szórakozási lehetőséget az egész családnak. Persze ez nem jelenti azt, hogy a szexipar ezzel párhuzamosan visszaszorult vagy válságba került volna :) 


Diszkók és Klubok

A patongi éjszakában diszkók és éjszakai bárok sokasága várja az álmatlanságban szenvedőket, hihetetlenül széles skáláját kínálva mind a zenei stílusoknak, mind a törzsközönségnek. Nem jellemzőek a "top DJ-k" (sőt, a legtöbb klub ugyanazt a zenét játssza minden éjjel, néha többször is egy éjszaka :) Erről jut eszembe, mikor Krabin betértünk egy KFC-be, és mire elfogyasztottunk pár csirkeszárnyat, már kívülről fújtuk a KFC reklámzenéjét, mivel az szólt nonstop... 
A legtöbb diszkóban 400 baht a belépőjegy, de ez inkább egy kupon, mely 2 italra váltható. Tájékoztatásul, egy üveg Heineken sör 80-150, egy koktél 150-200, egy Bacardi Breezer 100-170 baht-ba kerül.


 
 

A Tiger Disco, ki gondolná, a Tiger utcában található (Soi Tiger) mely a Bangla útról nyílik. Nehéz eltéveszteni. Kétszintes. Alul egy ötcsillagos sörözővel :) Rengeteg csinos lány, többségük 'freelancer'. A témában járatosak nyílván értik mire gondolok... Talán ez a legnépszerűbb diszkó egész Phuketen, így aki erre jár, és szeretné megízlelni az éjszakai életet, annak ez a legjobb választás.

 
 
Érdemes még megemlíteni az FBI diszkót (belépés ingyenes), a Baya Beach-t egy extrém trópusi hangulatú berendezéssel. Itt köztudottan hajnali kettő után kezdődik az élet, és a legtöbben csak "felszedős" helynek ismerik... Minden kedden "Lady's night" (ingyen italok a hölgyeknek).


A strand mellett található a Banana Disco kétszintes táncparkettel, mely inkább a fiatalok körében népszerű. A Safari Club egy szabadtéri szórakóhely. Patongtól délre, egy dombon található és hajnalig tart nyitva. Na, itt aztán tényleg változatos népség gyűlik össze. Nem ajánlott egyedül menni, de még kísérővel se. Drog és erőszak. Ez a legalja. Ehhez társul még egy primitív dzsungel dekoráció, üvegszálas sziklákkal és egy lepukkant étteremmel. Ja, és még egy furcsa extra szolgáltatás: mászófal! Igen. Két tánc között a falra is mászhatunk, ha van kedvünk :)

Go-Go bárok

Mi tagadás, sok embert vonzanak a lenge öltözetű, csábítóan vonagló "rúdtáncosok". Törvény tiltja a meztelenkedést, de ezt gyakran figyelmen kívül hagyják. Az italárak itt magasabbak, de ezt ellensúlyozza az a tény, hogy a lányok többsége szabadon elvihető, és nem kell "lelépti díjat" más néven büntetést fizetni.
Igen, ez egy érdekes dolog. Ha esetleg valakinek megtetszik egy lány és elhívja magával "más helyre" szórakozni, akkor ki kel fizetni a bár részére az elmaradt hasznot. Ugyanis ez a hölgy már nem fog aznap este forgalmat generálni...
A Soi Seadragon-on van a legtöbb go-go bár, legismertebbek a Playschool , Showgirls, a Club Rio , és a Dragon Club.

Sör Bárok 

 A Patong-i szórakoztatás "kvintesszenciái". Rengeteg van belőlük, egymás hegyén-hátán. A bejárat előtt csinos hostessek csalogatják a vendégeket szinte mindenkit leszólítva. Leggyakrabban ezt mondják: "Hello, welcome"
Aki betéved, számíthat arra, hogy ezek a lányok rögtön "körülrajongják", és megkísérlik játékra bírni. Általában Connect four, Jenga, kockázás vagy a "ki-tud-előbb-beverni-egy-szöget-a-kalapács-hegyével" című játékokkal :) Mondanom sem kell nehéz őket megverni... a vesztes pedig jószívűen fizet egy kör piát :)



A játék csak egy elterelő hadművelet. Valójában magukat árulják... Csekély "lelépti-díj" ellenében meg van az esti szórakozás.


 
 

Néhány a jobbak közül a The Point , Sharky Bar és a Black Cat .

Sport bárok

 Általában kétféle típus van. Van ahol csak TV-kivetítők vannak, máshol pedig nagyképernyős tévék, billiárd asztalok és darts táblák is. Azok a nagy TV-képernyők és biliárd valamint a darts tábla és a mindössze nagy TV-képernyőn. Általában a bejáratnál ki van írva milyen sporteseményt sugároznak, így biztosan meg lehet találni azt a helyet, ahol kedvenc meccsünk megy a tévében. 

Zenés Kocsmák

Ha csak a zenéről van szól, akkor is bőven van lehetőség Patongon. A Rock City ahol AC/DC és Metallica számokat játszó bandák lépnek fel. Nem egy Angus Young vagy James Hetfield, de elfogadható alternatíva.
Molly Malone's, ahol esténként a kelta zene jellemző, és találkozhatunk még élőzenével a Margaritas vagy a korábban említett Banana Club-ban is. 

Cocktail Lounges

Találhatunk néhány előkelőbb stílusú helyet is, ahol trendi környezetben kortyolhatunk el néhány italt. A Club Rio  latin jazz zenével, a Patong Bay Garden Resort közvetlenül a tengerparton vagy az ugyancsak tengerre néző Joe’s Downstairs zongorabár. Ajánlott még a La Baia rengeteg kényelmes ülőhellyel vagy a  The Sofa tele plüss kanapéval és fotelekkel, ahol vízszintes helyzetbe kerülve élvezhetjük a martinit.


folyt. köv.

Nincsenek megjegyzések: