2010. júl. 27.

Ez+az

Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy itt Thaiföldön is nő a fű. Szomszédunkban éppen serénykedik egy fűvágóember. Egy szót sem ért angolul. Kommunikációs zsákutca, más megoldás kell. Sógornőm a közeli kertészetet látogatja meg, sikerrel :)

Pár nap múlva négy, állig beöltözött emberke jelenik meg, és rögtön nekiugrik a mintegy 80 m2-es udvarnak (miután felvették a sísapkát is). Nyírják a füvet, a fákat, a bokrokat, majd mindent összegereblyéznek és zsákokba is gyömöszölnek. Természetesen a locsolás sem marad le a végéről. Fél óra alatt végeznek mindezzel, és boldogan távoznak az ajándékba kapott zöld mangóval. Meg vannak őrülve érte. Salátának elkészítve nagyon finom, ezt én is tanúsíthatom. 1000 baht-ot fizettünk, és ha megtalálom a kiállított számláról készült fényképet, akkor utólag belinkelem ide, mert azon is szétröhögtük az agyunkat...

-----

Betörő a lakásban!

Az esti szürkület beálltával általában bezárjuk az ajtókat, ablakokat és a bejárati kaput is. Előbbieket a rovarok, békák és egyéb csúszómászók, utóbbit a hívatlan vendégek távol tartására.
Hajnali négy óra. Egy éktelen kiáltásra ébredünk. Sógornőm az, a másik szobából. Teljesen fel van dúlva, hiszen arra ébredt, hogy egy betörő már félig bent lóg az ablakon. A bejárati ajtó tárva, a kinti kapu szintén! Kiszaladok az utcára, de emberünk addigra eltűnt a reggeli szürkeségben. Egy szál kisgatyában meg merre rohanjak utána? Szóljunk a rendőröknek? Szerencsére nem hiányzik semmi, meghiúsult a lopási kísérlet.

Thai barátaink szerint szerint burmai vagy maláj lehetett az elkövető, a thai ember nem vetemedik ilyenre. Felőlünk lehetett akár jamaicai eszkimó is az öltözéke alapján. Nagykabátban és a színes kötött sapkában (érdekes, a szomszédunknak is van egy ilyen)...

Mindenesetre azóta kétszer is megnézzük, hogy bezártunk-e mindent, mert azon az éjszakán bizony mi hagytunk mindent nyitva! Nem hiába a mondás: "Alkalom szüli a tolvajt!"

-----

Sötétedéskor bezárnak a benzinkutak és megjelennek az üzemanyag-árusok. Nem tévedés! Literes üvegekben árulják a benzint. Először azt hittem whiskey-t árulnak, de akkor mit jelenthet a 91 és 95?
Aztán egy szempillantás alatt megoldódott a rejtély, mikor megállt egy motoros, vett egy üveggel, és elkezdte beönteni a tankba...

Hát persze, hogy ez benzin, és ezt láttuk több helyen is a kisboltok kínálatában...


-----

Végre megszületett új weboldalam, ami miatt az utóbbi időkben kissé "hanyagoltam" a blogot. Teljesen egyedül csináltuk feleségemmel, és szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy nagyon jól sikerült :) Ide kattintva, megnézheti, akit érdekel. Továbbá, ünnepélyesen megígérem, hogy ezentúl ismét gyakrabban fogok bejegyzéseket írni ide, a blogba. Megéri gyakran meglátogatni az oldalt :)

Nincsenek megjegyzések: