2010. júl. 15.

Kirándulás a Kao Khad-kilátóhoz

Nem tartozik a forgalmas látványosságok közé, de ha az embernek marad rá ideje, akkor érdemes felmenni, mert csodálatos panorámát szolgáltat a környékről. A kilátó, Phuket várostól dél-keleti irányban található, és kissé körülményes megtalálni. A motorozás és a meredek szerpentinek szerelmeseinek igazi kihívás :)


Megérkezésünkkor, éppen két motoros pár szedelőzködik, és hagyja el a helyszínt. Kihalt az egész környék, könnyű parkolóhelyet találni. Szépen kiépített lépcső vezet fel a kilátóhoz, lehet felbaktatni a tűző napon...

Ám a figyelmesebbek észrevesznek egy erdei utat is, ahol valamivel elviselhetőbb a hőmérséklet. Viszont kissé csúszós a fapadló.



 Menet közben szépen kiépített pihenők, piknikező helyek vannak. Kár, hogy mindegyik üres. Már-már hiányzik, a szigeten megszokott zsibongás. Vagy mégsem?
A kilátó-torony kétszintes, az első emeleten még nem tökéletes a kilátás. A környező fák több helyen takarják a tájat. Aki ide akar látogatni, sietnie kell, mert egy-két éven belül lehet, hogy nem fog már kilátni a fák mögül :)

A második is igényesen kivitelezett. Minden égtáj felé egy-egy információs tábla mutatja, hogy mit is láthatunk. Előttünk tenger, balra tenger, jobbra tenger(-öböl) és a hátunk mögött... Phuket városa :) De jó, hogy nincs itt senki!


Az öbölben apró pontokként látszanak csak a hajók, de úszó házakat is fedezünk fel. Vajon milyen lehet ott élni?


Szemben jól kivehető a Big Buddha-szobor is. Jól kinézelődjük magunkat.

A parkolóban szaporán a férfi WC felé veszem az irányt. Jókora. Nem lenne tolongás teltház esetén sem. Odalépek az egyik piszoárhoz és a szemem sarkából látom, hogy valami megmozdul a sarokban. Egy véreb... Gyanakodva figyel. Látja, hogy rendesen végzem a dolgomat, és nem a területet megjelölni jöttem. Megnyugszik. A végén én is.


A szomszédos épület előtt egy öregember üldögél, körülötte 3-4 macska heverészik a székeken. Az öreg kis büfét üzemeltet, veszünk hát tőle néhány palackkal, hogy forgalmat csináljunk. A szomszéd helyiség olyan, mint egy nyitott váróterem. Egy szoba, melynek egyik oldala hiányzik. Egyébként szépen berendezett. Asztal, székek, ágyak. Egyikben kisgyermek alszik. Megint felmerül a kérdés, hogyan lehet itt élni? A nappalok még hagyján, de milyenek az éjszakák egy nyitott oldalú "bigbráder" szobában?

Lefelé menet csakazértis a veszélyesebb utat választjuk :)


Nincsenek megjegyzések: